miércoles, 21 de diciembre de 2011

Micromecenatge

Fa ja un temps que conec i m'han arribat diferents projectes que s'han apuntat a una forma de finançament novedosa i creativa: el micromecenatge
I què vol dir això exactament? Segons Verkami, una de les webs on es pot dur a terme, el crowdfunding és una manera directa de finançar projectes amb la suma d’aportacions individuals. Cada mecenes, rep recompenses exclusives a canvi de les seves aportacions.
En altres paraules: els i les creadors/es proposen projectes en aquest web i ofereixen contrapartides en funció de l'aportació al projecte que hi faci la gent que hi té interès. Els projectes, són publicitats i explicats a fi i efecte que particulars puguin aportar allò que cal per tirar-los endavant. S'hi pot participar fent diferents aportacions cadascuna de les quals té una contrapartida associada.
Per què ho trobo interessant?
- És una manera de trobar finançament per a projectes creatius fora dels circuits de prèstec abusiu que ens rodeja.
- Permet donar a conèixer iniciatives molt interessants i
- Em permet decidir en què em vull gastar concretament els diners col·laborant en projectes en dansa a canvi d'una contrapartida justa (nota al marge: només aportes diners si el projecte tira endavant).

El primer projecte en el què he col·laborat ha estat: De l'ovella al vestit. Un projecte impulsat per l'Obrador Xisqueta.


Hi he fet una aportació molt petita però em fa molt feliç haver tingut la oportunitat de fer possible ni que sigui amb un gra de sorra tot el què s'està impulsant des de l'Obrador. Em sento molt identificada amb el projecte, m'encanta la llana xisqueta, amb la que vaig aprendre a fer ganxet, em recorda les tardes de pau i llar de foc, el caliu i la serenitat i em vaig serit molt feliç quan vaig descobrir un projecte que pretén recuperar, entre altres, els meus somnis d'infància.

Penseu que hi ha projectes per a tots els gustos i que, de ben segur, trobareu quelcom en què aportar una miqueta. Ara mateix, us recomano el projecte de LuA, històries per dormir, un projecte ambiciós amb molt bona pinta!

Apunteu-vos a una manera de fer les coses diferents!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Blogging tips