domingo, 23 de octubre de 2011

Per un Nadal artesà: Menjar


Al Nadal, mengem i bevem, així ho hem fet sempre. És per aquest motiu que és interessant conéixer propostes artesanes per poder parar taula amb productes de qualitat. A més, també podem pensar en una panera com un regal fantàstic per aquest Nadal. 
En l’apartat de menjar, tenim moltes opcions artesanes que ens permetran fer d’aquest un Nadal més sostenible. Aquí us porto algunes idees però en podeu trobar milers i ben a prop de casa. 
La fruita i verdura de temporada, la podem encarregar als pagesos que tenim a la vora. En el meu cas, he trobat aquests:
Seguint al Baix Llobregat, a Sant Boi trobareu la botiga/restaurant l’Art Ibèric. Hi elaboren molts dels seus productes i els tenen a preus realment assequibles. 
Si teniu convidats i poques ganes o poca traça per cuinar, podeu provar també alguns menjars elaborats com ara http://www.cocinapilar.com/, plats complets i boníssims! Feu també un cop d’ull a La Cesta de Belén, tenen un gran assortiment de productes. 
Per Internet també he trobat aquest web en el què encara us faciliten més la feina muntant els packs de regal. Entreu a fer-hi un ull!  
Us insto també a buscar una melmelada que, sota la marca “Fet a casa” es comercialitza en botigues petites. Buscant per internet he vist que també la venen aquí, una agrobotiga amb quantitat de coses per tastar!
Per últim, us deixo un recurs meravellós que recull molts productors locals on trobar productes artesans de tot Catalunya: la Gastroteca. Segur que existeixen pàgines regionals similars, les llistem? 
Croquetas hechas por mi con receta de mi abuela
 otra opción artesana! 
En Navidad, comemos y bebemos, así lo hemos hecho siempre. Por este motivo es interesante conocer propuestas artesanas que poner en la mesa. También es interesante contemplar una cesta de productos como un regalo fantástico para estas Navidades. 
En el apartado comida, tenemos muchas opciones que nos permitirán hacer de éstas, unas Navidades más artesanas. Aquí os dejo algunas ideas pero podéis encontrar muchísimas más muy cerca de casa. 
La fruta y verdura de temporada, la podemos encargar a los payeses que tenemos cerca. En mi caso, he encontrado estos: 
También en el Baix Llobregat, en Sant Boi encontraréis la tienda/restaurante l’Art Ibèric. Elaboran muchos de sus productos y los podéis obtener a precios asequibles. 
Si tenéis invitados y pocas ganas de cocinar, podéis consultar estas webs con propuestas muy ricas e interesantes: http://www.cocinapilar.com/, o La Cesta de Belén .
Por Internet también he encontrado esta web que os prepara directamente las cestas de Navidad. Entrad a echar un vistazo.  
Os insto también a buscar una mermelada que, bajo la marca “Fet a casa” se comercializa en tiendas pequeñitas. Buscando por internet he visto que también la venden aquí, una agrotienda con muchas cosas que probar!
Por último, os dejo un recurso fantástico que nos permite encontrar muchos productores locales de toda Catalunya: la Gastroteca. Estoy convencida de que existen páginas regionales similares; me ayudáis a listarlas? 

1 comentario:

  1. Moltes gràcies per incloure'm a la teva selecció!
    Una abraçada!
    Alba
    --Chocolate Mint--

    ResponderEliminar

Blogging tips