sábado, 23 de julio de 2011

Demanda de millors condicions per a les treballadores d'Inditex

He trobat aquesta notícia circulant per la xarxa:

“Inditex debe controlar las condiciones laborales de sus fábricas” 

Sembla que l'empresa ha decidit escoltar una activista marroquina pro drets de les treballadores textils del país. A poc a poc, suposo que aquest món de bojos s'ha d'anar posant a lloc i entre tot@s hem de fer un esforç per canviar les coses. 

Per la meva banda, vaig decidir ja fa un temps que no vull vestir-me amb roba confeccionada per persones a les que se les ha privat fins i tot de la seva dignitat. És una opció molt personal i, tot s'ha de dir, gens fàcil de dur a terme. Vivim invadits per roba que ve de països en què els drets laborals no estan reconeguts ni protegits i, perdoneu-me, però aquest no és el món en el què vull viure. Per tant, he començat a investigar. Per una banda, m'he fet algunes peces senzilles però resultones que, ja ho sé, tinc pendent penjar aquí amb els corresponents tutorials perquè les veieu i opineu. L'altra opció que em queda és comprar roba que hagi estat confeccionada aquí. No és gens fàcil però estic coneixent projectes molt interessants. Faré properament una sèrie de posts amb botigues físiques i on-line en les què es pot vestir per un preu assequible tenint garanties que no hi ha explotació radera. 

Aquí la meva reflexió, pensaments sobre com vivim, què volem i com ens agradaria que fos el món. Tots hi podem fer alguna cosa. 

Alegria i bon cap de setmana!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Blogging tips