martes, 5 de abril de 2011

Dimarts reciclats: pitet + tutorial!

I aquest dimarts, una de reciclats: un pitet ben acolorit. I ja que ho feia, he pensat animar-me i deixar un tutorial, per si algú té ganes i necessita renovació de pitets, aquests grans amics. 
Per començar, he triat una tovallola vella que algú anava a llençar i una tela en verds, blancs i blaus d'Ikea (era una antiga cortina al pis antic i ara ja no em fa servei). A més, necessitareu, una mica de velcro, un rotulador, tisores i la màquina de cosir.


A continuació, heu de crear un patró. En aquest cas, vaig agafar un pitet vell del que m'agradava la mida i el vaig resseguir sobre paper. Tallant el paper, teniu patró per tants pitets com us calguin. 


Usant el patró de la vostra elecció, retalleu dues peces: una de tela exterior i una de tovallola. Personalment, no tallo encara la part del coll, podeu fer-ho però és molt més fàcil i queda més polit si ho feu posteriorment. Haureu de tenir una cosa així. 


Poseu les peces una sobre l'altra amb la part exterior mirant-se i assegureu la peça amb agulles de cap. Cosiu tota la vora a un mig centímetre de la línia exterior i del coll deixant una obertura d'uns 5 cm. Normalment, aquesta obertura la deixo al centre de la part inferior. És pràctic i després no es nota gens. Haurieu de tenir una cosa així:


Per retallar les vores i el coll, faig servir unes tisores de zig-zag. Són unes grans amigues i deixen els vorals (especialment els corbats) molt ben acabats. 


Ara toca donar la volta al tema. doneu la volta a la peça traient-la pel forat que hem deixat i amb un llapis  o algun estri similar, traieu bé les parts més estretes superiors. Planxeu-ho ben bé, fent especial atenció a la part que no heu cosit per fer que quadri bé la tela i la part del coll. 

Cosiu una vora a tota la peça a un mig centímetre, com en la foto següent, resseguint la vora i, sobretot, tancant bé la part de la obertura inferior. 


Per últim, poseu els dos trossos de velcro a lloc, un a la part davantera i l'altre al revers del pitet. Aquest sofert velcro, el cuso pels costats i en creu, per evitar que salti a la primera estrabada. 


I voilà,... Ja ho tenim pitet nou de material reciclat!!


Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Blogging tips